Őszies Répatorta

2023.10.17

Ha ősz, akkor mindenképp készül répatorta. Imádom, annyira puha, szaftos és a krémsajttal tökéletes párost alkotnak . Nekem hatalmas kedvencem és a Pumpkin Spice Latte :D mellett a másik kötelező eleme az ősznek. Ha ti is szívesen kipróbálnátok, akkor mindenképp csekkoljátok le a receptet.


Hozzávalók a piskótához:

  • 2 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 közepes répa lereszelve
  • 3/4 bögre olivaolaj
  • 1 1/2 bögre porcukor
  • 3 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 200 g pirított dió

Elkészítés:

  • Az tojásokat kikeverjük a porcukorral és az olajjal.
  • A száraz hozzávalókat szintén összekeverjük.
  • A reszelt répát hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
  • A két keveréket összekeverjük.
  • A kész tésztát egy 18 cm átmérőjű tortaformába adagoljuk.
  • 180 fokon sütjük 40-45 percig.
  • Amikor megsült a piskóta, félretesszük és kihűtjük.
  • Áttérünk a krémre.
  • A mascarponet habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. És kész is van.
  • A piskótát kettévágjuk és a krém felével megkenjük.
  • A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.
  • Végezetül dió szemekkel díszítjük.

"Ahol a sütés kezdődik"

Könnyen, gyorsan elkészíthető receptek

Mindössze néhány hozzávalóból

Schoko Bons Torta
Raffaello Cupcake
Kinder Pingui Torta
Kinder Tejszelet Tekercs
Kinder Bueno Sajttorta 
Tiramisu Cupcake
Kinder Bueno Cupcake
Cake by fari '' Ahol a sütés kezdődik"
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el