Őszies Répatorta
2023.10.17

Ha ősz, akkor mindenképp készül répatorta. Imádom, annyira puha, szaftos és a krémsajttal tökéletes párost alkotnak . Nekem hatalmas kedvencem és a Pumpkin Spice Latte :D mellett a másik kötelező eleme az ősznek. Ha ti is szívesen kipróbálnátok, akkor mindenképp csekkoljátok le a receptet.
Hozzávalók a piskótához:
- 2 bögre finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál só
- 3 közepes répa lereszelve
- 3/4 bögre olivaolaj
- 1 1/2 bögre porcukor
- 3 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Hozzávalók a díszítéshez:
- 200 g pirított dió

Elkészítés:
- Az tojásokat kikeverjük a porcukorral és az olajjal.
- A száraz hozzávalókat szintén összekeverjük.
- A reszelt répát hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.
- A két keveréket összekeverjük.
- A kész tésztát egy 18 cm átmérőjű tortaformába adagoljuk.
- 180 fokon sütjük 40-45 percig.
- Amikor megsült a piskóta, félretesszük és kihűtjük.
- Áttérünk a krémre.
- A mascarponet habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. És kész is van.
- A piskótát kettévágjuk és a krém felével megkenjük.
- A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.
- Végezetül dió szemekkel díszítjük.
"Ahol a sütés kezdődik"
Könnyen, gyorsan elkészíthető receptek
Mindössze néhány hozzávalóból

Kinder Tejszelet Tekercs

Kinder Bueno Sajttorta

Tiramisu Cupcake

Kinder Bueno Cupcake